ruyan home

ruyan home

προσοχή στα επικίνδυνα υγρά αναπλήρωσης


Ανοικτή Επιστολή του οργανισμού Health New Zealand προς την Ένωση Εμπόρων Ηλεκτρονικών τσιγάρων της Αμερικής:





Σας προτείνουμε τις παρακάτω προφυλάξεις με το e-τσιγάρα:
Αποφύγετε τα εμφιαλωμένα υγρά νικοτίνης. Το διάλυμα νικοτίνης (e-υγρό ή e-liquid) πωλείται σε φυαλίδια μέχρι 30 ml συνήθως από το διαδίκτυο, είτε από ορισμένα καταστήματα στις ΗΠΑ, και διαρκούν για την μέση κατανάλωση  καταναλωτές ενός μήνα και συχνά χωρίς επισήμανση ως προς την περιεκτικότητα νικοτίνης. Ο οργανισμός Health New Zealand Ltd δεν συστήνει την πώληση ή την χρήση των υγρών αναπλήρωσης που μπορούν να οδηγήσουν σε θανατηφόρο δόση νικοτίνης στην περίπτωση που καταπωθούν από άγνοια. 


Διαλύματα νικοτίνης που εμποτίζονται σε κλειστά φυσίγγια (ανταλλακτικά φίλτρα cartomizers) εκμηδενίζουν τον κίνδυνο αυτό. Η θανατηφόρος δόση για ένα παιδί είναι 10mg νικοτίνη. Πολλά φυαλίδια στο παραεμπόριο περιέχουν πολλές φορές αυτή την κρίσιμη ποσότητα. Ακόμη και αν το πώμα ενός φυαλιδίου είναι ασφαλείας, ο κίνδυνος κατάποσης για ένα παιδί παραμένει, εάν ο χρήστης το αφήσει ανοιχτό.
Για τους ενήλικες, η απορρόφηση της μοιραίας δόσης των 40-60 mg νικοτίνης θα μπορούσε γρήγορα να συμβεί λόγω ενδεχόμενης διαρροής υγρών στο δέρμα του χρήστη κατά την μετάγγιση του διαλύματος νικοτίνης κατά την διάρκεια της αναπλήρωσης ενός ανταλλακτικού φυσιγγίου του ηλε-τσιγάρου. Ο κίνδυνος αυτός επιτείνεται από την απροσεξία (αντιπερισπασμός, κόπωση, αλκοόλ, ναρκωτικά). Εάν συμβεί αυτό πρέπει να ξεπλυθεί ταχύτατα από το δέρμα. Η χρήση γαντιών επίσης συνίσταται. 
 

Οι διαλύτες και γεύσεις του υγρού στο φυσίγγιο (φίλτρο) μπορούν να καλύψουν την πικρή γεύση της νικοτίνης, έτσι όταν ένα παιδί το γευτεί δεν θα φτύσει το υγρό άμεσα, αλλά απορροφάται από το στόμα, με κίνδυνο της υπερβολικής δόσης νικοτίνης.