ruyan home

ruyan home

το άτμισμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ρύθμιση της αγοράς του ηλεκτρονικού τσιγάρου εγείρει διαφωνίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με στόχο την διαμόρφωση της τελικής νομοθετικής πρότασης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει χαλαρή μάλλον στάση απέναντι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, θεωρώντας ότι είναι λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό τσιγάρο. 

Στον αντίποδα,οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών μελών που επιδιώκουν περισσότερο περιοριστικούς κανόνες, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί η νικοτίνη που περιέχουν. Στην περίπτωση που υπερισχύσει η δεύτερη άποψη, είναι πιθανό να τεθεί σε κίνδυνο η διαρκώς διευρυνόμενη αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε όλη την Ευρώπη. 

Αν οι συνομιλητές δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία αυτή την εβδομάδα, είναι πιθανό η αυστηρότερη νομοθεσία για το κάπνισμα που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καθυστερήσει έως και δύο χρόνια. Αν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα επιτρέπονται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλλει απογόρευση στο μέλλον, αν δύο ή τρεις χώρες το απαγορεύσουν για λόγους υγείας.